Kassun kanssa lähdettiin hyvissä ajoin kokeilemaan meneekö se kuljetuskoppiin. Kakara käveli reippaasti Markun perässä pelkäämättä tilannetta ollenkaan. Olimme varanneet lähtöön pientä "tappelu"aikaa, mutta sitä ei siis tarvittu. Sen takia olimmekin Kuopiossa perillä hyvissä ajoin.

Meno ja meininki oli kuin villissä lännessä!!! Hevosia karkaili naisten käsistä. Yksikin tyttö raahautui suomenhevosen perässä pitkän matkaa kunnes voimat loppuivat käsistä ja hän päästi hevosen irti. Tytöllä oli valkoiset ratsastushousut jalassa:) Olivat aika mustat kun maasta ylös nousi:):):)

Kassu ei jännittänyt ollenkaan. Otti tilanteen erittän hyvin kenkkuilematta kertaakaan.

Olemme saapuneet Kuopioon. Kassu parkkeerataan katoksille. Poika kuuntelee huuli pyöreänä kaiuttimista kuuluvaa ohjeistusta näyttelypäivää varten.

Meille jää aikaa harjoitella ravaamista ja kääntyilemistä, koska suomenhevoset menevät ensin arvosteluun.

Menemme harjoittelemaan parkkipaikalle esittäytymistä. Ilma on niin kylmä, ettemme raski riisua loimea pois päältä. Katselemme myös muita hevosia jotka riehuvat melkein 100% varmuudella. Markku kysyikin jossain vaiheessa, että mistähän savannilta nämä hevoset on tänne käyty pyydystämässä:):) Välillä pelkäsin, että toikkaroivat kanssatoverit törmäävät meidän kallisarvoiseen varsaamme. Kassu seurasi Markkua niin kauniisti, että ette voi kuulkaas uskoa!!! Oli todella fiksu poika.

Kassu mitataan edestä ja takaa. Katsotaan hampaat ja kivekset. Mittamies on ammatiltaan kengittäjä, joten hän myös tarkasti hevosten kaviot. Sanoi niiden olevan säännöllisesti hyvin hoidetut.

Mittamies sanoo, että kyllä huomaa, että tätä varsaa on käsitelty:) Varmaankin hieman kyllästyi mitatessaan muita riehuvia varsoja. Osa ei olisi tahtonut tulla edes mittauspaikalle, saati sitten antaneet koskea tuolla mittalaitteella selkäänsä.

Arvostelulautakunta tutkii Kassun liikeet ja rakenteen. Kaiuttimista kuulutetaan, että Kassun sisko juoksee samana päivänä Kriterium kilpailussa. Myös hehkutettiin Victoria Deen muita saavutuksia, sekä emän ja isän hyvää sukua. Kassu palkitaan kolmos palkinnolla.